czarnuszka
  • promocja

PROMOCJA - 50% Krem Łagodzący Olej z Czarnuszki

Lekki krem łagodzący z olejem z czarnuszki do skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Termin ważności kremu 31.07.2019

Opis

Opis
Sposób użycia
Skład

Delikatny, a jednocześnie super-skuteczny i wszechstronny. Skóra staje się aksamitna pod dotykiem, wygładzona, a jednocześnie otrzymuje zastrzyk witamin i związków mineralnych. Olej z czarnuszki to hit, często stosuje się go pielęgnacji skóry nadwrażliwej—łagodzi powstałe podrażnienia, do tego działa przeciwzaplnie, antybakteryjnie oraz chroni naskórek przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Sprawdza się przy cerze wyjątkowo delikatnej, wrażliwej a nawet atopowej. Dodatkowo czarnuszka dziełając wygładzająco pomaga walczyć z procesom starzenia się skóry.

  • Lekki krem nawilżający z olejem z czarnuszki - Produkt naturalny, hypoalergiczny i bezzapachowy.
  • INCI: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Olivate*, Sorbitian Olivate*, Nigella Sativa Seed Oil, Glycerin, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa Kernel Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Coco Caprylate/ Caprate, Cera Alba, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Allantoin, Panthenol, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Dehydro- acetic Acid, Benzyl Alcohol. *ECOCERT .
  • Olej z czarnuszki (Nigella Sativa Seed Oil - Łagodzi powstałe podrażnienia oraz chroni naskórek przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Stosowany już w czasach starożytnych był nazywany „złotem faraonów”. Posiada liczne nienasycone kwasy tłuszczowe – linolowy, oleinowy, alfa-linolenowy. Zawiera również witaminę E, beta-karoten, sterole, biotynę, liczne mikroelementy oraz przeciwutleniacze.
  • Trójgliceryd kaprylowo – kaprynowy (Caprylic/Capric Triglyceride) – ten emolient poprawia konsystencję preparatu. Stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film). Posiada pośrednie działanie nawilżające poprzez zapobieganiu nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni. Przyczynia się do zmiękczenia skóry i włosów, poprawia ich kondycje.
  • Olivem 1000 (Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate)- Jest to nowoczesny, łagodny emulgator posiadający certyfikat EcoCertu przez co jest dopuszczony do stosowania jako emulgator kosmetyków ekologicznych. Wytwarzany z oliwy z oliwek. Znakomicie łączy składniki kremu, a jednocześnie pielęgnuje naszą skórę, nawilża i chroni przed niekorzystnym wpływem czynników środowiskowych.
  • Gliceryna( Glycerin)- jest jednym z najczęściej używanych produktów do wyrobów kosmetycznych. Jest alkoholem cukrowym. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, łagodzi podrażnienia i koi skórę. Silnie wygładza i regeneruje oraz poprawia elastyczność i jędrność naszej skóry. W kosmetyku pełni również ważną funkcję wspomagania konserwacji masy kosmetycznej przez co zapobiega krystalizacji i wysychaniu produktu.
  • Mirystynian izopropylu(Isopropyl Myristate)-działaniem w preparacie kosmetycznym przypomina wcześniejszy emolient: Caprylic/Capric Triglyceride. Również posiada pośrednie działanie nawilżające, jednak jego głównym zadaniem jest zmniejszenie lepienia i tłustości kosmetyku, przez co aplikacja kosmetyków jest dużo łatwiejsza - daje dobry poślizg przy rozsmarowywaniu.
  • Olej arganowy (Argania Spinosa Kernel Oil) - Olej pochodzący z orzechów drzewa arganowego. W kosmetyce używa się olejek produkowany z nieprażonych nasion. Ma działanie wzmacniające skórę, włosy i paznokcie. Nawilża i chroni skórę. Posiada właściwości antyoksydacyjne dzięki czemu regeneruje i działa przeciwstarzeniowo.
  • pozostałe składniki: Masło Shea (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER), Mieszania estrów kwasów z oleju kokosowego (Coco-Caprylate/Caprate), Wosk pszczeli(Cera Alba), Mieszanina alkoholu cetylowego i stearynowego(CETEARYL ALCOHOL), Octan tokoferolu (TOCOPHERYL ACETATE) – przeciwutleniacz stosowany w kosmetykach, który hamuje procesy starzenia spowodowane dymem tytoniowy, smogiem i nadmierną ekspozycją na słońce. Wzmacnia barierę ochronną naskórka poprzez wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej. Antyoksydacyjna funkcja sprawdza się w przedłużeniu trwałości kosmetyku oraz zapobieganiu rozwijania się bakterii. Guma ksantanowa (XANTHAN GUM), Alantoina (ALLANTOIN), Pantenol ( Panthenol), Peg-8- jest substancją higroskopijną łatwo wiążąca wodę. Pegi znane są z negatywnego działania na skórę jednak Peg-8 jest jedyną substancją z grupy Pegów dozwoloną w produktach naturalnych. Odpowiedzialny jest za nawilżenie skóry i jej dobre funkcjonowanie. W naszych kremach występuje w minimalnym stężeniu 0,03 %. T - zapobiega krystalizacji produktu, Witamina E (TOCOPHEROL), Palmitynian askorbylu (Ascorbyl Palmitate), Kwas askorbinowy(Ascorbid acid), Kwas cytrynowy (Citirc Acid), Kwas Dehydrooctowy (Dehydroacetic Acid), Alkohol benzylowy(Benzyl Alcohol)- w preparatach kosmetycznych stosowany jako konserwant skutecznie przedłużający trwałość produktu. Dba również o to aby podczas codziennej aplikacji kremu np. palcem, kiedy to wprowadzamy bakterie do całości produktu, preparat nie ulegał szybszemu psuciu. Hamuje rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w masie kosmetycznej. Reguluje również konsystencje preparatu. Jest go u nas 0.01%.

SPOSÓB UŻYCIA: Niewielką ilość stosować na oczyszczoną skórę twarzy, 2 razy dziennie, rano i wieczorem.

Lekka konsystencja sprawia, że krem świetnie nadaje się jako baza pod makijaż.

czytaj całość >
Cena: 40,00 zł 80,00 zł 40.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Hola Care Newsletter
Dołącz do nas! i zyskaj 15% zniżki na Twoje pierwsze holkowe zakupy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl